فهرست مطالب

پژوهش های انسان شناسی ایران - سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1395)

نشریه پژوهش های انسان شناسی ایران
سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اکبری، محمد منصور فلامکی صفحات 7-21
    شناخت فضای ساخته شده توسط هر مردمی همان شناخت معماری آن ها است. از این رو پرسش از ویژگی های فضا و کیفیت ها و معانی ضمنی نهفته در آن همواره می تواند در مرکز پژوهش های معماری باشد. در این میان، «رویکرد به شناخت» پدیده فضای ساخته شده و نیز «ابزار شناخت» وجه تمایز میان پژوهش هایی از این دست و محل پرسش است. پدیده شناسی یکی از روش های معرفت شناسی در زمینه شناخت محسوسات است که در سده بیستم مطرح شد پدیده شناسی به مثابه روش و مجموعه وسایلی است که دست یابی شناخت به نحو انضمامی از هست بودن آدمیان را ممکن می سازد بدانسان که آدمی آن را (هست بودن خویش را) در خود احساس و ادراک کند. با توجه به بنا شدن روش پدیده شناسی بر تجربه فضای زیسته افراد در شناخت محسوسات، «ادراکات حسی» و «احساس» نقشی اساسی در این فرایند ایفا می کند. در این پژوهش تلاش شده است تا بر مبنای فلسفی پژوهش تفسیری و به روش کیفی با بهره گیری از طرح تحلیل گفتمان به پرسش های پژوهش پاسخ داده شود. نتیجه ها نشان می دهد که حضور در فضای مصنوع و درگیری کامل ادراکات حسی انسان با فضا و وجود عناصر معنابخش (داده های حسی) در آن، بستر ایجاد خاطرات فردی و جمعی را فراهم می کند، موجب به یادآوری کیفیت فضایی تجربه شده در زمان های آینده خواهد شد و آگاهی جمعی از کیفیت مد نظر را موجب می شود. هرچه کیفیت فضایی عمیق تر باشد، توان خیال پردازی افراد را بیش تر درگیر و آن ها را از طریق تخیلشان تسخیر خواهد کرد. این خیال پردازی و تخیل ناشی از تجربه فضای خاطره انگیز احساس در مکان بودگی، راحتی، آرامش و هویت مندی را هر چه بیش تر تقویت می کند و از این رو است که هنر معماری به ما هویت می دهد.
    کلیدواژگان: ادراکات حسی و احساس، ادراک و خلق فضا، پدیده شناسی فضا، تجربه زیسته و خاطره، فضای ساخته شده
  • حسن شهرکی، رضا موحدی، احمد یعقوبی فرانی صفحات 23-43
    پژوهش حاضر با رویکردی کیفی و با هدف بررسی و تحلیل کارآفرینی روستایی در عصر جهانی شدن انجام شده است. جمع آوری داده ها با انجام مصاحبه های عمیق بوده است. برای این منظور 20 نفر از کارآفرینان، متولیان و کارشناسان بخش کشاورزی در استان همدان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع نظری و با حداکثر تنوع و نوسان انتخاب شدند. روش پژوهش بر اساس تحلیل محتوای متون مصاحبه و با استفاده از راهبرد کدگذاری نظری سه مرحله ای (آزاد، محوری و گزینشی) انجام شده است. اعتبارپذیری پژوهش از طریق بررسی زوایای گوناگون و قابلیت اطمینان آن از طریق فراهم آوردن مسیرنمای حسابرسی تامین شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که افراد مورد مصاحبه، کارآفرینی و جهانی شدن را به طور کل در حیطه اقتصاد و بر اساس مولفه هایی همچون، رقابت، سود، بهره وری، خصوصی سازی و فناوری تعریف و تحلیل می کنند. گفتمان کارآفرینی روستایی ایران به نوعی از سرمایه داری روستایی دامن زده است که ارتباط چندانی با بستر، فرهنگ و اجتماع روستایی نداشته و به انواعی همچون کارآفرینی مبتنی بر اقتصاد، کارآفرینی فناورانه و کارآفرینی علمی کاربردی تقسیم می شود. پژوهش با پیشنهاد مفهوم «کارآفرینی روستایی انسان شناختی» بر اساس نظریه انسان شناختی «تثبیت توسعه» از جامعه شناس و انسان شناس کلمبیایی آرتورو اسکوبار، در برابر کارآفرینی اقتصادی و نیز مفهوم پردازی این گونه از کارآفرینی به پایان می رسد.
    کلیدواژگان: آرتورو اسکوبار، تحلیل محتوا، توسعه روستایی، جهانی شدن، کارآفرینی انسان شناختی، کارآفرینی روستایی
  • موسی عنبری، سامال عرفانی صفحات 45-61
    از مسائل مهم در دوران بعد از فاجعه ها از جمله جنگ ها، مسئله بازسازی ویرانی ها و همچنین برپایی حیات اجتماعی در جامعه آسیب دیده است. مقاله حاضر به بررسی ابعاد فرایند بازسازی اجتماعی جوامع جنگ زده می پردازد. مطالعه میدانی در سه روستای جنگ زده استان کردستان (نژمار، قلاجی و قلعه گاه) انجام شد. پژوهش با به کارگیری روش های کیفی تجربه خانواده هایی را در کانون مطالعه قرار می دهد که به طور مستقیم از جنگ متاثر گشته اند. رویکرد مطالعه، روایت شناسی مردمی است که در آن از نگرش های کلان و از بالا به پایین فاصله گرفته و بر تجربه های و روایت های بومی تمرکز شده است و پویش های اجتماعی و فرهنگی را مد نظر قرار می دهد. در این مطالعه بازسازی اجتماعی بر اساس شش مولفه اعتماد اجتماعی، همزیستی اجتماعی، تعهد به اجتماع، سرمایه اجتماعی، همبستگی اجتماعی و سرمایه فرهنگی بررسی شده است. یافته ها حاکی از سلطه رویکرد فیزیکی و مادی به بازسازی است؛ اما با وجود غیاب تعهدات بوروکراتیک در اهتمام به ابعاد اجتماعی و فرهنگی، شاهد نوعی بازسازی اجتماعی خودجوش و بومی بوده ایم که وامدار درجه های بالایی از سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، تعهد اجتماعی، همبستگی اجتماعی و همزیستی اجتماعی درون گروهی بوده است. در این میان نقش همبستگی قومی و دانش بومی در تداوم حیات اجتماعی پررنگ است. از نکته های مهم در زمینه زندگی و روابط اجتماعی در روستاهای مورد بررسی اهمیت فراوان یکپارچگی و صلح پیش از فاجعه است. پی ریزی یک جامعه محکم و پایدار، در کنار ساخت وسازهای اصولی مقاوم در برابر مخاطرات شامل برقراری همبستگی اجتماعی و احساس تعهد اجتماعی، یکپارچگی و وحدت و صلح میان افراد و گروه های متفاوت اجتماع نیز است.
    کلیدواژگان: اجتماعات روستایی، ایران، بازسازی اجتماعی، کردستان، فاجعه، مناطق جنگ زده
  • کمال خالق پناه، هیوا کریم زاده صفحات 63-82
    هدف این مقاله مطالعه مردم نگارانه مواجهه فرهنگ محلی در شهر بانه با کالاهای جهانی است. به لحاظ نظری مقاله حاضر در چارچوب نظریه های فرهنگ مصرف مدعی است که مواجهه با امر جهانی را بایستی در ارتباط با هویت، بازار جهانی نئولیبرال و ایدئولوژی های جمعی فهمید. در پژوهش حاضر هم زمان با مشاهده مشارکتی با پانزده نفر مصاحبه انجام شد. نتیجه های حاکی از آن است که 1) فرهنگ های مصرف محلی بیشترین تاثیر را از ایدئولوژی های بازار و سازوکارهای تبلیغاتی آن می پذیرد و نقش ویژگی های ملی و دینی در برساخت معنا محدود به بازار است و بنابراین جهانی شدن و کالاهای جهانی فرهنگ مصرف استانداردی را خلق کرده اند که معانی مندرج در آن متمایز از فرهنگ محلی است، 2) مصرف محلی بدون فرهنگ مواجهه، چاره ای جز پذیرش منطق بازار ندارد و 3) بازاری شدن و تجاری شدن عرصه های عمومی و خصوصی مردم محلی فرایند رو به گسترشی است که همگان را درگیر کرده و منجر به واکنش های اخلاقی و اتخاذ استراتژی های هویتی و عامیانه انطباق شده است.
    کلیدواژگان: استراتژی های عامیانه، جهانی شدن، فرهنگ های مصرف، کالای جهانی، مردم نگاری
  • مرتضی اکبری صفحات 83-99
    پیشینه ایلات و سلسله هایی که تا عصر پهلوی با اتکا بر قدرت ایلی و تبار خویش بر ایران حکومت می کرده اند نشان می دهد که عشایر نیروی اصلی در جنگ با دشمن و حراست از مرزها حراست بوده اند. در جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران (1359 تا 1367 ه.ش) علاوه بر رزمندگان اعم از سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی ایران، بسیج، ژاندارمری و نیروهای کمیته انقلاب اسلامی که در جبهه ها با دشمن می جنگیدند و از مرزهای ایران دفاع می کردند، اقشار مختلف جامعه با شیوه ها و روش های گوناگون حضور فعال داشته و نقش آفرینی کرده اند. عشایر یکی از این قشرها بودند که با حمایت های خود، زمین تقویت روحیه رزمندگان را در جبهه ها فراهم کردند. عشایر با ویژگی های جمعیت زیاد، کوچرو بودن و جا به جا شدن و ساختار سلسله مراتب ایلی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. عشایر استان ایلام نیز از این ویژگی های برخوردارند. با توجه به بافت عشایری موجود در استان ایلام این مقاله درصدد پاسخ به این پرسش است که نقش عشایر استان ایلام در جنگ تحمیلی چه بوده است و این نقش چگونه و با چه روش هایی ایفا شده است؟ مقاله حاضر با روش توصیفی – تحلیلی به تبیین این نقش پرداخته و با واکاوی این موضوع و بررسی منابع و مصاحبه های انجام شده، به این نتایج رسیده که عشایر این استان با انجام اقداماتی مانند تولید فراورده های دامی، کمک های مالی و غیرمالی به جبهه ها، اعزام نیرو به جبهه ها، شرکت در عملیات و حضور در مناطق جنگی، در تقویت اقتصاد کشور و روحیه رزمندگان در جبهه ها نقش قابل توجهی داشته اند.
    کلیدواژگان: استان ایلام، ایران، دفاع مقدس، عراق، عشایر
  • وحید عسکرپور، آرش تیرانداز، بهرام آجورلو صفحات 101-118
    هدف از نگارش این مقاله بررسی مقدماتی منطقه قره داغ آذربایجان از سه منظر بوم شناختی، باستان شناختی و قوم شناختی است. این منطقه کوهستانی فاقد خاک زراعی غنی بوده و روستاهای کم جمعیت و اوباهای ایلات کوچ رو، تنها زمین سیمای آن محسوب می شوند. بررسی های باستان شناختی نیز نشان از فقر نسبی شواهد باستانی در دوره های ماقبل عصر آهن دارند. موضوع اصلی این مقاله، بررسی دلایل تداوم زندگی کوچ رو در این منطقه تا به امروز و نشان دادن پیوستگی های تاریخی و بوم شناختی آن است. در این مقاله نشان داده می شود که با توجه به شاخصه های محیطی و بوم شناختی حاکم بر منطقه قره داغ مرکزی، سنت های فرهنگی موجود در آن برای مدت بیش از سه هزار سال و با محوریت کوچ روی عمودی تداوم یافته است. فرض اصلی آن است که تداوم شرایط بوم شناختی و محیطی و محدودیت های خاص آن موجب این پایداری و استمرار فرهنگی بلند مدت شده است. روش اصلی مورد استفاده در این پژوهش قوم باستان شناسی است. بررسی های باستان شناختی و قوم شناختی قره داغ بار دیگر نقش بنیادین زیست بوم را در پایداری یا ناپایداری شیوه های گوناگون زیستی اجتماعات انسانی بازتاب می دهد. روشن است که زیست بوم هایی نظیر قره داغ مرکزی، هرگز مجال شکل گیری نظام های استقراری و حرکت به سوی پیچیدگی های اجتماعی و فرهنگی را به ساکنان خود نخواهند داد.
    کلیدواژگان: اوبا، بوم شناسی فرهنگی، شاه سئون، عصر آهن، قره داغ، قوم باستان شناسی، کوچ رو
  • امیلیا نرسیسیانس، ساجده میراحمدی پور، پویا شهریاری راد صفحات 119-133
    اشاعه فرهنگی فرایندی است که از طریق آن، عناصر یا مجموعه های فرهنگی از یک فرهنگ یا جامعه به فرهنگ یا جامعه دیگر انتقال پیدا می کند و به تدریج در فرهنگ دیگر جذب و سبب دگرگونی آن می شود. طبق این اصل یک امر فرهنگی که علامت و مشخصه یک جامعه است، در جامعه دیگر به عاریت گرفته شده و موردپذیرش قرار می گیرد. استان کرمان از دیرباز به علت شرایط طبیعی و تاریخ پرفرازونشیب آن، دارای تنوع قومی شامل گروه های قومی فارس، بلوچ، ترک و لر بوده است. در مقاله حاضر پس از معرفی موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی استان کرمان، به بررسی گویش شمال و جنوب این استان می پردازیم. نتایج نشان می دهد که گویش های جنوب استان کرمان بیشتر تحت تاثیر گویش های اقوام مهاجر بوده و به فارسی میانه نزدیک تر است و گویش های شمال استان کرمان تحت تاثیر فارسی معیار قرار دارند. داده های زبانی توسط گویشوران بومی استان کرمان توسط دستگاه ضبط حرفه ای صوت جمع آوری شده و با نرم افزار تحلیل صوتی PRAAT بررسی شده اند. نتایج به دست آمده، می تواند مورداستفاده انسان شناسان و پژوهشگران زبانی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، زبان، فرهنگ زبانی، فرهنگ شمال کرمان، فرهنگ جنوب کرمان، نظریه اشاعه
  • زهره انواری صفحات 135-153
    انسان شناسی زیستی از آغاز شکل گیری تا کنون دچار تحولات چشمگیری شده است. از قرن نوزدهم تا نیمه های قرن بیستم نژاد مفهوم محوری مورد بررسی در انسان شناسی زیستی بوده است. از نیمه دوم قرن بیستم موضوع نژاد جایگاه خود را به موضوعات جدیدی داد. نیمه دوم قرن بیستم را می توان دوره گذار انسان شناسی زیستی نامید. سه دهه‏ آخر این قرن سال های رو به رشد انسان شناسی زیستی برشمرده می شوند. در این سال ها این علم از حالت عمومی به سمت تخصصی تر شدن پیش رفت. ژنتیک انسانی، نخستی شناسی، محیط شناسی انسانی، دیرین انسان شناسی از جمله این تخصص ها بودند که تا کنون نیز توسعه یافته اند. در قرن بیست و یکم علاوه بر ادامه‏ روند تخصصی شدن رویکرد مهم دیگری زیرمجموعه انسان شناسی زیستی شکل گرفت. این رویکرد موضوعات مورد بررسی خود را با در نظر گرفتن هم‏زمان ویژگی های فرهنگی و جسمانی مطالعه می‏کند و رویکرد زیستی- فرهنگی نام دارد. این رویکرد در انتقاد به تخصصی شدن زیرشاخه های انسان شناسی شکل گرفته است. انسان شناسی پزشکی و بدن، انسان شناسی تغذیه، انسان شناسی عصب شناختی از جمله حوزه هایی هستند که زیرمجموعه این رویکرد در انسان شناسی زیستی شکل گرفته اند. این حوزه ها از جمله کاربردی ترین زیرشاخه های انسان شناسی در قرن معاصر محسوب می شوند که به وسیله‏ آن ها می توان بحران های زیست محیطی، شیوع بیماری های قرن معاصر و بحران های غذایی و بیماری های ناشی از آن‏ها را بررسی کرد. در این مقاله به بررسی این رویکرد و معرفی حوزه های شکل گرفته ذیل آن پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: انسان شناسی پزشکی و بدن، انسان شناسی تغذیه، انسان شناسی زیستی، انسان شناسی عصب شناسی، رویکرد زیستی، فرهنگی، محیط شناسی انسانی
|
  • Ali Akbari, Mohammad Mansour Falamiki Pages 7-21
    Question of quantity and quality of built spaces and meanings and implications inherent them, have always at the forefront of architectural researches. Meanwhile, “approach to cognition” of the phenomenon of built space as well as “means of cognition” is the difference of researches and it is in question. One of the epistemology on recognition of objects which introduced in 20th century and embraced all fields related to human life was phenomenology. Phenomenology is as a methodology and toolkit which makes possible to achieve recognition of “human being” in a concert way as human feels and perceives it. Since phenomenological method is based on lived experience of people, “senses and emotions” have a main role in this process. In this study, on the philosophical foundations of interpretative and qualitative study and by design discourse analysis approach, we have tried to find the answers of research questions. The results of the discussion show that the presence of human sensory perception in built spaces and total involvement with the space and the elements of creating meaning (as the sense data), provides the context of creation of individual and collective memories for people, as well as recalling spatiality of experienced spaces in future and collective consciousness of that quality. Deeper quality of those spaces engaged imagination of humans more and conquers them through their imagination. The fantasy and imagination of experience of evocative spaces, strengthens feeling of being in the place, welfare, comfortableness and identity and therefore, architecture gives us identity and it is the most important task of it.
    Keywords: Built space, Lived Experienced, Memories, Perception, Creating Space, Phenomenology of Space, Senses, feeling
  • Hassan Shahraki, Reza Movahedi, Ahmad Yaghoubi, Farani Pages 23-43
    The present study with a qualitative approach aimed to investigate and analyze rural entrepreneurship in the era of globalization. The theoretical orientation of the paper is based on the Arturo Escobar’s Triple Model for fixation and institutionalization of development. The main goal of paper was to form and present a theoretical alternative for the mainstream classical economic and industrial rural entrepreneurship that is drawn on the orthodox-positivistic characteristics such as self-interest, rational choice, profit and globalized values which carry a hegemonic power. Based on the grounded theories, some key research questions were drawn. The research data was gathered through deep interviews. For this purpose, a number of twenty entrepreneurs, experts and practitioners in agricultural and rural sector were purposefully selected in Hamedan province by both theoretical and maximum variation sampling methods. Textual data analysis was done by a content analysis method using a strategy of theoretical coding (open, and axial). The results showed that the interviewees imply that entrepreneurship and globalization are two important factors in the economic area which are defined and explained with elements include competition, benefit, productivity, privatization, and technology. The subjective and cultural issues such as rural traditions and lived-experiences don’t play a role in the ideas of respondents. Finally, the research proposes the concept of "anthropological rural entrepreneurship" instead of economical entrepreneurship. This new type or version of entrepreneurship is embedded within the broad context of rural as an organic environment of social relations.
    Keywords: Anthropological Entrepreneurship, Arturo Escobar, content analysis, Globalization, Rural development, Rural Entrepreneurship
  • Moosa Anbari, Samal Erfani Pages 45-61
    One of very important issues after catastrophes like war is the reconstruction of damages and also rebuilding the social life at the hurting society.
    The present article is aimed at addressing reconstruction of those rural communities of Kurdistan province which destroyed during Iraq and Iran war. The fieldwork has been done in three villages: Njmar, Qalajee, Qalagah. Using qualitative methods, this research focuses on those people's experiences that have been affected by war and its damages. Our approach is a people-based approach; by which we distance from national level attitudes and come closer to local perceptions. So adopting a multi-dimension perspective, the present study goes beyond the up-to-down approach and addresses the social issues. We addressed the social reconstruction in its six dimensions including social capital, social commitment, social confidence, social solidarity, social coexistence, cultural cpital. Our findings suggest that reconstruction plan targeted the war-affected villages had mainly a physical approach and did not considered social dimensions. However, we are witnessing a kind of down-to-up social reconstruction which is achieved by local communities. Continuance and endurance of these rural communities owes to high levels of social capital, social commitment, social confidence, social solidarity, and social coexistence. These social assets can facilitate continuation of reconstruction and development of war-affected regions. One of the important points in the area of life and social relations at these villages is the existence of solidarity and peace before war. Stablishing a strong and solid society, behind building well-structured buildings that can resist risks, also includes social commitment, social solidarity, coexistence and uniformity and peace between individuals and different social groups.
    Keywords: Iran, Kurdistan, Social Reconstruction, Rural Communities, War Damaged Areas
  • Kamal Khaleghpanah, Hiwa Karimzadeh Pages 63-82
    The present article aims to conduct an ethnographic study of the confrontation between the local culture and global commodities in Baneh. Theoretically, this article suggests that confrontation with the global should be understood in relation to neoliberal market, Identityand collective ideologies. Thus,while carrying out a participant observation,we interviewed fifteen people in Baneh. The results indicate that a) local consumption culturesare mostly affected by market ideologies and its advertisement mechanisms, and the role of national and religious forms in the construction of meaning is limited by market. Therefore, globalization and global commoditieshave shaped a standard consumption culture that contains specific meanings which are different from the local culture ,b) the local consumption without confrontation culture hasto accept the logic of the market,and d) local culture confrontsthe marketization and commercialization of local public sphere and private spheres.This process leads to moral reactions and identity and popular strategies of adaptation.
    Keywords: Baneh, Consumption Culture, Globalization, Global Commodities, Popular Strategies
  • Morteza Akbari Pages 83-99
    Tribes and villagers in Ilam have had significant historical importance. The dynasties that ruled over Iran until the age of Pahlavi relied on their tribal power and villagers were their main forces and protected the borders against adversaries. During eight years of the Iraqi invasion (1359-1367) the Revolutionary Guards, Iranian Army, Basij, gendarmerie and the Revolution Committee forces that fought the enemy at the fronts, different segments of society had various ways of playing their role in the War. Villagers are highly important due to qualities like large population, being nomadic and moving and tribal hierarchical structure. Due to the nomadic texture in Ilam, this article intends to demanstrate what was the role of Ilami villagers in the “sacred defence” (Iran/ Irag War) and how and in what ways were this role played? using a descriptive-analytical method, This article has tried to explain this role and by analyzing the subject and checking sources and interviews has drawn the conclusion that the villagers of this province have played a noticeable role in strengthening Iran’s economy and spirits of warriors at the fronts by offering services such as: animal production, financial and non-financial support to the fronts, sending troops to the fronts, participating operations and presence in war zones.
    Keywords: Ilam Province, Iran, Irag, Villagers, sacred defense
  • Vahid Askarpour, Arash Tirandaz, Bahram Ajarloo Pages 101-118
    The paper is concerning preliminary survey of Qaradaq region of Eastern Azerbaijan in view of ecological, archaeological and ethnographic perspectives. The region under study is poor in fertile soil, underpopulated settlements and nomadic Ubas being its dominant landscape. Indeed, archaeological investigations show the lack of considerable archaeological records up to the Iron age. The main subject matter of the paper is to investigate primary reasons behind permanence of nomadic subsistence in the region up to now as well as its historical and ecological continuation. It has been shown that there is a permanence of cultural traditions for more than three thousand years on the basis of environmental and ecological factors along with the dominance of vertical pastoralism. The main hypothesis was that the endurance in ecological and environmental conditions as well as its particular limitations is the reason behind the permanence of long-term cultural traditions. Ethno-archaeology has been chosen to undertake such a research. archaeological and ethnographical investigations of Qaradaq has been shown once more the principal role of ecosystem in permanence or impermanence of different modes of human life and subsistence. It is clear that ecosystems such as Central Qaradaq in no way allow the formation of settlement systems and moving toward social and cultural complications to occur.
    Keywords: Cultural Ecology, Ethnoarchaeology, Iron Age, Qara Dagh, Pastoralism, Shahsavan, Uba
  • Emilia Nersisians, Sajedeh Mirahmadipour, Pooya Shahriari Rad Pages 119-133
    Cultural diffusion is a process through which cultural sets or elements are transferred from one culture or society to another, absorbed gradually and cause its change. Base on this theory, a cultural issue which is considered as a sign of a society is, borrowed by the other society and is accepted. Because of natural conditions and its long history, Kerman Province has met a variety of things such as Fars, Balouch, Turk, and Lor. In the present research, after introducing the geographical, social, and cultural situation of Kerman Province, we study the linguistic culture of the ‘North’ and the ‘South’ of this province. Results of this paper show that the dialects of the South of the Province are mostly affected by the immigrants’ dialects and they are much closer to the Middle Persian. On the other hand, the dialects of the North of the Province are affected by the new Persian. All data are collected by the native speakers of each dialect through recording their sounds by a professional microphone and they are all analyzed by the PRAAT Sound- analyzer Software. Results may be fruitful for anthropologists and linguists.
    Keywords: Comparative Study, Cultural Language, Culture north of Kerman, Culture south of Kerman, Diffusion Theory, Language
  • Zohreh Anvari Pages 135-153
    Biological Anthropology had been considerably changed from beginning to now. From 19th to Mid-20th century, the race has been the principal concept in bio-anthropologic researches. Since Mid-20th, the concept of race replaced with the new subjects. The second half of 20th century can be counted as the transition period for bio-anthropology. The three last decades of 20th century are the decades of increasingly growth of the discipline. Throughout these years the discipline goes ahead from a general situation to a more specialized one. The specialties such as Human genetics, Primatology, Human economy and paleoanthropology are the most important specialties which are developing right now. In 21st, a new important approach named bio-cultural approach established under the discipline in which both biological and culture aspect are include when studying a human issue. Nutritional Anthropology, Embodiment and Medical Anthropology and Neural Anthropology are some of its sub-areas. These sub-areas are considered as the most practical areas in contemporary anthropology. This article deals with this new approach and its sub-areas.
    Keywords: Bio, Cultural Approach, Embodiment, Medical Anthropology, Human Ecology, Neural Anthropology, Nutritional Anthropology